Coronavirus / COVID-19

Voor zover bekend is nog geen van onze cliënten of medewerkers besmet geraakt met het Coronavirus. Wel bereiden we ons binnen Zorg Samen Gelderland voor op de gevolgen die het Coronavirus mogelijk ook op ons kan gaan hebben. Ook bereiden we ons voor op maatregelen die we snel kunnen nemen als dat nodig mocht zijn.

Wat is het Coronavirus?

Het Coronavirus is een griepvirus. Het is net als andere griepvirussen besmettelijk. De kans dat mensen in Nederland met een verkoudheid of longklachten besmet zijn met het nieuwe coronavirus, is echter nog steeds klein. De kans is veel groter dat het een gewone griep is of een ander verkoudheidsvirus.

Wat zijn de symptomen?

De verschijnselen van een infectie met het Coronavirus zijn hetzelfde als een ‘gewone’ griep. Koorts, temperatuur boven de 38 graden, klachten van de luchtwegen, niezen, verkoudheid, hoesten en benauwdheid.

Coronavirus of gewone griep?

Denkt u dat u of uw verwant (cliënt van Zorg Samen Gelderland) het coronavirus heeft? Neem dan contact op met de huisarts.

Kenmerken waar u aan kunt denken zijn:

  • U of uw verwant heeft koorts boven de 38 graden en u of uw verwant heeft last van hoesten of kortademigheid.
  • En u of uw verwant is de afgelopen twee weken in een land/regio geweest met een wijdverspreide verspreiding van het coronavirus. De risicogebieden worden aangegeven op de website van het RIVM.
  • Of u of uw verwant heeft de afgelopen twee weken contact hebt gehad met een client met het nieuwe coronavirus.

Wat kunt u zelf doen om verspreiding van het virus te voorkomen?

Het is belangrijk om de standaardmaatregelen op te volgen die gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen geven:

  • Was regelmatig de handen
  • Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes…en gooi die na gebruik weg
  • Actuele informatie bij het RIVM

Omdat er iedere dag, vooral wereldwijd, nieuwe ontwikkelingen zijn, verwijzen we naar de website van het RIVM. Daar is veel informatie te vinden.

Hanzestraat 37, 7006RH

Bel ons direct op

Bel ons direct op

0314 763 644

E-mail

E-mail

info@zorgsamengelderland.nl